Amputationsforeningens aktivitetsweekend
Egmont Højskolen 13.-15. juni 2025
Velkommen til Hou Søsportcenter, der ligger naturskønt ved havet med udsigt til Samsøfærgen og en meget handicapvenlig badebro.
Du finder praktiske oplysninger sidst i programmet, hvor du også finder en beskrivelse af de enkelte aktiviteter.
Ikke alle aktiviteter er helt fastlagt endnu, så hold øje med Facebook eller vores nyhedsbreve.
Fredag 13. juni
12.00-16.00 Velkomst i Tehuset og udlevering af nøgler, byg din egen toast og en svedehytte
Vi har tændt op for vores toastmaskiner og lejrbål med mulighed for at få en hotdog, hvis du
kommer og har brug for lidt at spise. Nøglerne til husene får vi som regel først efter kl. 15.
Svedehytterne skal bruges til lørdag formiddags arrangement. Man må gerne være med til at bygge, selvom du ikke vil nyde de varme sten om lørdagen. Svedehytterne bliver gjort handicapvenlige, så du kan komme ind i hytterne og komme over på en almindelig stol.
Vi har også tændt op for hyggen rundt om bålet, i Tehuset eller i det store, hvide telt, der forhåbentlig i år er blevet dobbelt så stort med plads til en minimesse med mulighed for at afprøve forskelligt udstyr – kørestole, fede cykler, nye ben eller kigge på nyt til hjemmet. Messedelen er ikke helt på plads endnu.
16.00-17.30 En venskabelig dyst i femkamp
Vi har stillet en bane op med forskellige udfordringer, hvor alle uanset gangfunktion og/eller kørestol kan være med. Kampen slutter i det hvide telt, hvor vi kårer vinderne og går direkte videre til årets generalforsamling – dagsorden udsendes senest seks uger før afholdelse.
Vi plejer at have nogle muntre og hyggelige generalforsamlinger; i år er der barslet med lidt vedtægtsændringer, og hvad der ellers er af punkter på dagsordenen, har du jo indflydelse på, se særskilt om det i kommende nyhedsbreve og på Facebookopslag.
17.30-19.00 Generalforsamling, hvorefter vi omkring kl. 19.00 hjælper hinanden med at dække op til årets første hyggemiddag, og som altid har vi vores udstyr med, så der kan blive danset en jive eller to.
19.00 til den lyse morgen? Middag, hygge, dans og bål
Og bare rolig, festen holdes i vores hvide telt, og der bliver ikke så meget uro, at man ikke kan få sig en rolig nat. I hvert hus bor vi på dobbeltværelser, og er der run på, vil der også bo to i stuen med ganske glimrende udtrækssofaer.
Det skal du også vide
Hyggeligt socialt samvær
Baren er åben, også med alkoholfri drikke. Alt til overkommelige priser.
Det er også fredag til generalforsamlingen, at foreningen vil byde officielt velkommen og komme med nogle gode vitser eller seriøse indslag om det kommende år.
En generalforsamling kan godt lyde kedelig, men det er det som regel ikke, vi udveksler nyheder, kigger bagud på det forgangne år, og hvad vi forestiller os, at fremtiden skal bringe.
Baren
Du er velkommen til at medbringe egne drikkevarer. Vi har købt vin, vand og spiritus, som vi sælger til næsten indkøbspriser. Overskuddet går til arrangementer.
Kaffe- og tebrygning hjælper vi hinanden med i løbet af dagene Mellemmåltider Husk at medbringe vanddunk og en lille rygsæk med dine egne godter til mellemmåltider. Medbring hjemmefra, der er ikke indkøbsmuligheder på højskolen (men dog i køreafstand til byen). Et kærligt puf til nye oplevelser Husk, du bestemmer selv, hvor meget du har lyst til at deltage i de forskellige aktiviteter. Måske vi andre kommer og giver dig et kærligt skub, så du får udfordret dig selv i en disciplin, du aldrig ville tro mulig. Men du er herre i eget liv, du bestemmer. Hvert hus får sine opgaver |
Lørdag 14. juni
08.00-10.00 Morgenmad i Tehus eller telt
10.00-19.00 Vi har delt dagen op i to moduler. Nærmere beskrivelse af de enkelte aktiviteter finder du bagerst i programmet. På hvert modul er der forskellige aktiviteter, du kan melde dig til. Alle kan udføres uanset amputationsniveau og med eller uden kørestol.
Første modul 10.30-12.30
Her kan du vælge imellem:
Byg en svedehytte sammen med Kaj, læg varme sten fra bålet ind i hytten, og vi hygger os, mens vi sveder gamle affaldsstoffer ud, får sat gang i kredsløbet og skabt en smukkere hud.
Udenfor er der stillet iskar op, så man stille og roligt kan mærke, hvordan hele kroppen vågner, får smeltet fedt (om nødvendigt) og ikke mindst får et nervesystem, der vil elske dig for oplevelsen.
(Kulde-varme-terapi er ikke for dig, der har dårligt hjerte eller meget dårlig lungefunktion, tjek evt. med din læge, før du kommer).
Kulde-varme-terapi virker allerbedst, hvis man begynder i kulden i måske bare 10 sekunder, går ind i varmen, ud i kulden, ind igen i varmen og slutter af med kulde. Det er ikke en konkurrence med hverken sig selv eller andre om, hvor længe man kan holde til kulde eller varme. Det er en meget lækker oplevelse, og vi har flere erfarne deltagere med.
”Over stok og sten”. Vi håber, der kommer en fysioterapeut eller anden træner med, der kan udfordre os på vores proteser eller måske et kørestolsrace? Der er masser af plads på de fine, bilfri områder til at blive klogere på sine gakkede gangarter.
Krolf hører sig til på ethvert amput-arrangement, en tradition skabt af nogle af vores gamle amputter, som vi andre novicer gerne vil fortsætte med. Vi finder en, der kan bygge banen og ikke mindst en retfærdig dommer
Vi har lånt den store multisal på Egmont, og der er dækket op til siddende volley, indendørs race med kørestole, tennis og måske kørestolsbasket, hvis vi kan lokke en basketklub til Egmont.
Cykling. Amputationsforeningen har en Christianiacykel med el, og måske kan andre lokkes til at tage deres cykler med. Kan vi cykle? Ja, det kan vi da.
Frokostbuffet er stillet frem i Tehus eller telte fra 12.00-13.00
Måske er du i fuld gang med at vinde over dem alle i krolf, så kom, når du er klar.
13.00-14.45 Den store bagedyst, en tur i kronerne med Kaj og måske lidt bordtennis?
Op under trækronerne med Klatre Kaj eller op under taget i multihallen med en gynge, der er helt vild at prøve, hvis ikke du vil udfordres på klatrevæggen. I den anden ende af hallen vil du kunne spille boldspil, måske udfordre dig selv og din sovemakker i bordtennis? Mulighederne er mange, redskaber kan hives frem efter behov.
Den store bagedyst er ligesom svedehytterne en helt særlig oplevelse. I Tehuset dyster vi i hold om at lave en helt særlig romkugle. I bliver vurderet på smag, form og visuelle indtryk, og dommerne sidder parat efter en god middag til at pifte netop jeres kugler op på førstepladsen.
15.00-17.00 Vi har lejet Vandhalla i to timer – glæd dig
Husk badetøj, svømmebriller, håndklæde, og smid alle hæmninger, når du bevæger dig gennem vandet enten til musik, til en kæmpe badeboldkamp eller nyder stilheden i det varme vand.
Alle steder kan du let komme ned med kørestol, og for at det ikke skal være løgn, har de Europas eneste vandrutsjebane, hvor man tager kørestolen op for at få den vildeste tur ned igen.
Lørdag aften
Husk festtøjet!
19.00 Velkomstdrink i teltet (med eller uden alkohol)
19.30 Festmiddag med underholdning, dans og bar
Søndag 15. juni 08.00-13.00 Brunch i Tehuset, fælles oprydning overalt, og vi siger farvel senest 13.00 til en forhåbentlig herlig weekend i amputternes tegn. Beskrivelse af de enkelte aktiviteter OBS! De aktiviteter, der står i blåt, skal du tilmelde dig på forhånd, så vi har nok udstyr med. Siddende volley Tatjana eller Bargisen er parate i Multihallen, hvor vi sætter net op. Vi skal være minimum tre på hvert hold og gerne en tobenet, der gider at hente bolde til os, når de ikke lige bliver på banen. Sjovt er det og en rigtig god sport for hele kroppen. Svøm, tag en rutsjetur, eller slap af i Vandhalla Det superflotte Vandhalla står parat til os fra 15.00-17.00 lørdag. Vi har lejet hele hallen. Det vrimler med udstyr, så du let kan komme i vandet, og har du nogensinde kørt med en elevator til en vandrutsjebane? Træning i det danske landskab Op på græsset, op og ned ad skråninger, find en kantsten. Vi har fundet en fysioterapeut eller en bandagist, der vil lære os at gå på andet underlag, end vi plejer. Holdet bliver ikke større, end der er plads til individuel undervisning, så kom, som du er, der er plads til alle niveauer. Skulle det mod forventning blive dårligt vejr, laver vi noget lignende indendørs. Ad skoven til med Klatre Kaj Klatre Kaj hedder egentlig Kajak Kaj, men vi har jaget ham ind i multihallen, hvor han styrer en kæmpe loftsgynge og en tur på klatrevæggen. Bandagister står parat til at montere et smart lille ben, så du let kan klatre. Og du er i helt sikre hænder, selvom jorden forsvinder under dig. Praktiske oplysninger Adresse Egmont Højskolen, Villavej 47, Hou, 8300 Odder. Vi skal bo i de røde huse på Hou Søsportscenter, som ligger ned til vandet. Du finder fine beskrivelser af husene og kørselsvejledning m.m. her: Husk at medbringe eget sengelinned og håndklæder!
Din tilmelding er bindende, og vi kan desværre ikke refundere beløbet, da pengene går til mad, der er købt ind baseret på deltagerantal, og vi skal betale for alle huse mange måneder før. Advarsel! Der bliver hurtigt udsolgt! Måltiderne Husene og parkering Vi fordeler jer i husene, har du særlige ønsker om bofællesskab, så sig til. Udlevering af nøgler – måske får vi først husene fredag kl. 15, det ved vi ikke i skrivende stund. Men vi mødes i Tehuset, som ligger nede blandt de røde huse og er let at finde, skilte viser vej. Samkørsel Vi opretter en ”Begivenhed” under Facebookgruppen ”Aktive Amputerede i Danmark”. Forsikringer Vi har skaffet dygtige instruktører, men du deltager i aktiviteterne på eget ansvar. Tøj Tag praktisk tøj med til aktiviteterne, og husk regntøj og varmt tøj, for en del af aktiviteterne kan komme til at foregå udendørs. Gode kondisko, og hvad du ellers går godt i. Festtøj til lørdag aften. Netop på grund af vejret m.m. kan programmet ændres op til og på selve dagen. Vi glæder os til at se jer alle! Jan Brix Rasmussen, Ronni Alming, Christian Bargisen, Gert Rune, Laila Klokkerholm, Henrik Alrøe, Dennis Jacobsen, Robert Rolschau og Marianne Palm Tilmelding via link: https://amputationsforeningen.nemtilmeld.dk/ Kontakt: Marianne Palm marianne@amputationsforeningen.dk (helst kontakt pr. mail eller på Facebook) Mobil ved akut behov: 50 93 70 40 ”En fond i fonden” – hvis du ikke synes, du har råd til at komme med Er det svært nok i forvejen at få pengene til at slå til, kan du søge om hel eller delvis nedsættelse af betalingen. Det gør du til bargisen@amputationsforeningen.dk, og din ansøgning bliver behandlet i fortrolighed. Hvis du har råd, men ikke kan betale lige nu, så skriv til Marianne Palm, se kontaktdetaljer. Så melder vi dig til manuelt. Bestyrelsen er allerede på Egmont fra om torsdagen pga. planlægning af alle aktiviteter etc. Hvis du gerne vil hjælpe til i køkkenet, ude på pladsen eller i teltet, er du velkommen allerede fredag morgen.
|