Kontaktpersoner

Rundt om i landet har vi efterhånden en del kontaktpersoner med forskellig baggrund og amputation. Fælles for alle er, at de selv har været igennem en amputation, og ved, hvilke udfordringer der følger med. For at klæde vores kontaktpersoner bedst på til at møde dig som nyamputeret, holder vi jævnligt undervisningskurser.

Har du brug for at tale med en kontaktperson er du velkommen til at tage direkte kontakt til den enkelte. Du er også meget velkommen til at skrive til marianne@amputationsforeningen.dk, hvis vi skal hjælpe med at finde en kontaktperson, du matcher med. 

 

Sjælland

Marianne Palm

Lårbensamputeret Marianne har kompetencer indenfor lovgivning for amputerede, proteseansøgninger, kommunikation og rådgivning vedr. PTSD (posttraumatisk stress disorder). Marianne bruger fritiden på at danse, svømme og ror i ergometer, men arbejder ellers fuldtid i eget firma Bor i Svogerslev
 
Mail: marianne@amputationsforeningen.dk

Ea Eskildsen

Ea har mere end 30 års erfaring som lårbensamputeret og protesebruger, er mor til tre og har fuldtidsjob. I fritiden ror hun i kajak, går ture, dyrker haven og går til pilates.

Bor i Brønshøj
Telefon: 60 15 91 61
Mail: eaeskildsen@hotmail.com

Jeg skaber tegninger og tekst, der fremmer dialog mellem dig og dem du samarbejder med.
 
Se her: www.eaeskildsen.dk.

Christian B.

Er højre femur amputeret på grund af knoglekræft i 2015. Christian er en god formidler, er positiv og har empati. Han er meget aktiv, cykler og er naturelsker. Christian har 3 børn og er 7/7 familiefar. Bor i Birkerød.
 
Telefon: 20493810
Mail: bargisen@amputationsforeningen.dk

Lotte

Underbensamputeret i marts 2015 på grund af knoglekræft Lotte er god til at lytte, har empati og et positivt sind. Hun er mobil, aktiv og arbejder til daglig i et forsikringsselskab og er også tillidsrepræsentant. Tror på Pippis vise ord: “Det har jeg aldrig prøvet før, så selvfølgelig kan jeg det​”. Bor i Kgs. Lyngby, Nordsjælland.
 
Mail: lotte-kathrine@hotmail.com

Leif

Benamputeret i april 1985 på grund af en infektion af æmolytiske streptokokker.​ Leif måtte konstatere at amputationen ændrede hans liv, men besluttede at den IKKE måtte ødelægge det og lever efter tesen “Handicap min bare røv”. Bor i Kalundborg
 
Telefon: 24 21 64 50
Mail: leif@heiner.dk lhe@ka-net.dk

Sissel og Lisa

To seje mennesker. Sissel er medfødt amputeret på begge ben, men det er ingen hindring for at være hyret ind som cirkusprinsesse. Lisa stiller gerne op til en snak om at være mor.
 
Mail: l.svanborg@hotmail.com

Laura

Mød Laura, der mistede sit ene ben i en trafikulykke. Hun ved, hvordan det er at være ung, komme ud for en ulykke og leve et fedt liv sammen med en protese. Laura stiller gerne op, hvis du har brug for en snak. Journalist og lårbensamputeret
 
Mail: laura_hansen@outlook.com

Jeanette

Er lårbensamputeret på højre ben i 2006 på grund af kræft i en muskel. Jeanette er uddannet og arbejder som familieterapeut, og hun er på arbejdsmarkedet på fuld tid. Før amputationen spillede Jeanette elitehåndbold, men nu finder hun motivation og begejstring til siddende volleyball sammen med andre benamputerede. Jeanette er desuden mor til en teenagedreng og er bosiddende i Slagelse.
 
Telefon: 30290119
Mail: jeanettebargisen@gmail.com

Filip

Jeg er amputeret i 2020 på begge underben, efter komplikationer i forbindelse med et aggressivt kræft forløb. Bor på Amager og arbejder til dagligt i butik på Strøget i København. Aktivt fritidsliv og elsker loppemarkeder. Lever efter den dagsorden som hedder: “Hvis der er noget jeg ikke kan, så skal jeg nok finde en måde at gøre det på alligevel.”

 

Telefon: 27454587
Mail: fn1275@hotmail.com

Klaus

Hej jeg hedder Klaus! Jeg fik i 2020 amputeret højre underben efter en motorcykelulykke har også flere andre skader, som jeg skal leve med resten af livet. Jeg bor i Kyndby, som ligger i Hornsherred, jeg bruger min fritid på at spille dart og tage på bilauktion.


Telefon: 25317864
Mail: kova@live.dk

Jan

Jeg hedder Jan Sørensen er 53 år, og er stadig ny i faget, da jeg blev underbensamputeret på højre ben i 2022 efter sygdom.

Jeg bor i Holbæk og hjælper dig gerne med at svare på spørgsmål, så du kan blot ringe eller skrive.
Jeg går på protese uden de store problemer og er begyndt til Reformer Pilates, en motionsform jeg varmt kan anbefale.

Hvis jeg kørte motorcykel, ville jeg have dannet MC “De Benløse Fugle” – sort humor kan indimellem anbefales.

Telefon: 61 16 13 18
Mail: jans4330@gmail.com

Robert

Robert fra Næstved blev underbensamputeret i 2017, arbejder stadig som massør, spiller golf sammen med Bente, de har været gift i 45 år, rejser ofte til Canada til børn og børnebørn.
Har du brug for en snak så ring eller skriv til Robert. Han kommer gerne forbi til en kop kaffe. 


Telefon: 60 22 41 26
Mail: robert@amputationsforeningen.dk

Ulla

Jeg er 67 år og har siden jeg blev uddannet socialrådgiver som 25-årig arbejdet med faget.


Fra 2006 til 2020 havde jeg blandt andet Ortoædkirurgiske patienter på Rigshospitalet og jeg var, på sidelinjen, med til at starte Amputationsforeningen.

Læste samtidig jura på Københavns Universitet, hvor jeg fik en Master i 2021.

Jeg elsker at sætte mig ind i regler, og der sker så meget nyt hele tiden. Det er ikke enkelt.

Min spidskompetence er afgjort pensionsregler, herunder førtidspension og seniorpension. Jeg bruger meget tid på at samarbejde med kommunerne, og giver aldrig op, så du som borger får den bedst mulige behandling og afgørelse.

Hvis du har spørgsmål til arbejdsmarkedsforhold, ansættelsesretlige spørgsmål m.m. er du velkommen til at tage kontakt.

Mange hilsner
Ulla Askgaard Christiansen

Mail: Ullaaskgaard@hotmail.com

Fyn

Gilbert

Femur amputeret Gilbert er meget aktiv med job og familie, ikke så meget sport. Og er generelt videnbegærlig. ​ Bor på Midtfyn, men kører gerne på hele Fyn og Syd/Sønderjylland. ​
 
Telefon: 23 24 77 27
Mail: gilbert@roenhave.dk ​

Lisbeth

Er dobbelt underbensamputeret efter en togulykke i 1986. Lisbeth er omsorgsfuld og god til at lytte. Hun har 2 voksne døtre og et barnebarn. Lisbeth går til svømning, kajak og cykler på el-cykel og hun er frivillig i en genbrugsbutik og i en madspildsbutik. Bor i Tommerup, 17 km. nord for Odense.
 
Telefon: 61695019
Mail: Lisbeth-mortensen@hotmail.com

Christian

Har fået amputeret højre underben efter en volleyballskade. Lægefejl resulterede i en amputation i juli 2016. Christian er god til at lytte og har en masse humor, samtidigt med at han er åben og fordomsfri. Christian er far til to børn. Han går til varmtvands-fysioterapi og almindelig fysioterapi. Bor i Odense.
 
Telefon: 60691313
Mail: Chris_chap@live.dk

Majbrit

Født i 1973. Er venstreunderbensamputeret efter et voldsomt brud på anklen. Majbrit er god til at lytte og snakke med folk og er positiv. Majbrit er gift og har to børn. Hun er førtidspensionist, men meget aktiv, svømmer og cykler, har grønne fingre og læser også mange bøger. Bor i Vantinge, Midtfyn.
 
Telefon: 26115246
Mail: majbrit-rasmussen@hotmail.com

Hanne

Har fået amputeret højre underben i 2002.​ Hanne er god til at lytte. Hun træner i fitnesscenter og ved hvor meget træning betyder for bevægeligheden og det fysiske velvære.​ Bor på Fyn Tlf.: 30130047
 
Mail: hannelillelund77@gmail.com

Jylland

Jeanette

Er lårbensamputeret på højre ben i 2006 på grund af kræft i en muskel. Jeanette er uddannet og arbejder som familieterapeut, og hun er på arbejdsmarkedet på fuld tid. Før amputationen spillede Jeanette elitehåndbold, men nu finder hun motivation og begejstring til siddende volleyball sammen med andre benamputerede. Jeanette er desuden mor til en teenagedreng og er bosiddende i Slagelse.
 
Telefon: 30290119
Mail:  jeanettebargisen@gmail.com

Raidar

Har fået amputeret venstre forfod og højre underben på grund af diabetes og infektion i knoglerne. Raidar træner, cykler og bruger tid på sin kolonihave. Raidar har to voksne børn og er besøgsven i ældresagen. Masser af humor, bor i Skarbæk, Sønderjylland, men er ofte på Sjælland.
 
Telefon: 31270812
Mail: raidar@privat.dk

Henrik

Er venstre underbensamputeret på grund af en blodprop i 2018. Henrik er god til at lytte og vende det hele på hovedet. Henrik er gift og har en datter og to børnebørn samt en bonusdatter med fem børnebørn. Han går i fitnesscenter tre gange om ugen. Bor i Ringkøbing.
 
Telefon: 29860990

Kirsten

Kirsten er medfødt amputeret, mangler venstre hånd og venstre underben. Hun taler gerne både med nyamputerede samt børn med medfødte fysiske handicaps og deres pårørende. Hun kender meget til at træne og styrke mig selv både fysisk og mentalt, ror kajak og rider dressur. Har du spørgsmål til job, sport, kærester eller alt det andet, der rører sig i ethvert menneskes liv, så spørg Kirsten.
 
Telefon: 20748255
Mail: kirsten@amputationsforeningen.dk

Finn

Underbensamputeret. Finn er tømrer, og kravler trods amputation rundt på tage, op og ned af stiger for at passe sit arbejde. Inkarneret cykelentusiast og tager gerne på ferie alverdens “umulige” steder under mottoet, hvor der er en vilje, er der en vej. Den sjove, gode og spændende vej. Bor tæt på Århus.
 
Telefon: 21224994
Mail: finnnyborg@hotmail.com

Krista

Underbensamputeret. Krista er god til at tale med alle og er gerne behjælpelig med kontakt til kommunen. Krista svømmer og dyrker smovey. Bor i Esbjerg.
 
Telefon: 61761828
Mail: kristahansen54@gmail.com

Jytte

Er lårbensamputeret. Jytte har et godt og aktivt liv blandt andet som campist og hendes motto er “Der er altid noget, der kan være værre”. Jytte er altid klar til en telefonsnak og kører gerne på besøg i en radius af 50 km fra Struer.
 
Telefon: 51182307 
Mail: jyttebent@mail.dk

Jørgen

Er lårbensamputeret pga fejlbehandling hos læge og på sygehuset. Jørgen er meget aktiv med sport, svømning og romaskine. Jørgen er hjælpsom og nem at snakke med. Han er gift, har to børn og fire børnebørn. Bor i Ikast
 
Telefon: 61264353
Mail: jbl@timeconsult.dk

Olai

Jeg er 50 år og bor i Løgstør. Jeg er underbensamputeret på venstre ben efter en motorcykel ulykke. Til dagligt arbejder jeg med vand- og varmeforsyning. Min fritid bliver brugt på motion, motorcykel og de nære relationer. Jeg har et positivt livssyn og elsker at være noget for andre.
 
Kontakt:
Telefon: 51915670
Mail: olai@svv.dk

Politisk udvalg

Udvalget blev oprettet foråret 2021 efter en erkendelse af at muligheden for fyldestgørende og retfærdig hjælp fra kommunerne bliver ringere og ringere. Behovet for at rette op på dette er stærkt. Udvalget arbejder på at få indflydelse på handicappolitik på mange niveauer.

 

Tovholder og kontaktperson:
Marianne Palm, marianne@amputationsforenigen.dk