Kontaktpersoner

Rundt om i landet har vi efterhånden en del kontaktpersoner med forskellig baggrund og amputation. Fælles for alle er, at de selv har været igennem en amputation, og ved, hvilke udfordringer der følger med. For at klæde vores kontaktpersoner bedst på til at møde dig som nyamputeret, holder vi jævnligt undervisningskurser.

Har du brug for at tale med en kontaktperson er du velkommen til at tage direkte kontakt til den enkelte. Du er også meget velkommen til at skrive til marianne@amputationsforeningen.dk, hvis vi skal hjælpe med at finde en kontaktperson, du matcher med. 

 

Sjælland

Marianne Palm

Lårbensamputeret Marianne har kompetencer indenfor lovgivning for amputerede, proteseansøgninger, kommunikation og rådgivning vedr. PTSD (posttraumatisk stress disorder). Marianne bruger fritiden på at danse, svømme og ror i ergometer, men arbejder ellers fuldtid i eget firma Bor i Svogerslev
 
Email.: marianne@amputationsforeningen.dk

Ea Eskildsen

Ea har mere end 30 års erfaring som lårbensamputeret og protesebruger, er mor til tre og har fuldtidsjob. I fritiden ror hun i kajak, går ture, dyrker haven og går til pilates.

Bor i Brønshøj
Tlf: 60 15 91 61
Email: eaeskildsen@hotmail.com

Jeg skaber tegninger og tekst, der fremmer dialog mellem dig og dem du samarbejder med.
 
Se her: www.eaeskildsen.dk.

Christian B.

Er højre femur amputeret på grund af knoglekræft i 2015. Christian er en god formidler, er positiv og har empati. Han er meget aktiv, cykler og er naturelsker. Christian har 3 børn og er 7/7 familiefar. Bor i Birkerød.
 
Tlf.: 20493810
E-mail.: bargisen@amputationsforeningen.dk

Lotte

Underbensamputeret i marts 2015 på grund af knoglekræft Lotte er god til at lytte, har empati og et positivt sind. Hun er mobil, aktiv og arbejder til daglig i et forsikringsselskab og er også tillidsrepræsentant. Tror på Pippis vise ord: “Det har jeg aldrig prøvet før, så selvfølgelig kan jeg det​”. Bor i Kgs. Lyngby, Nordsjælland.
 
E-mail.: lotte-kathrine@hotmail.com

Leif

Benamputeret i april 1985 på grund af en infektion af æmolytiske streptokokker.​ Leif måtte konstatere at amputationen ændrede hans liv, men besluttede at den IKKE måtte ødelægge det og lever efter tesen “Handicap min bare røv”. Bor i Kalundborg
 
Tlf.: 24 21 64 50
E-Mail: leif@heiner.dk lhe@ka-net.dk

Sissel og Lisa

To seje mennesker. Sissel er medfødt amputeret på begge ben, men det er ingen hindring for at være hyret ind som cirkusprinsesse. Lisa stiller gerne op til en snak om at være mor.
 
E-mail: l.svanborg@hotmail.com

Laura

Mød Laura, der mistede sit ene ben i en trafikulykke. Hun ved, hvordan det er at være ung, komme ud for en ulykke og leve et fedt liv sammen med en protese. Laura stiller gerne op, hvis du har brug for en snak. Journalist og lårbensamputeret
 
E-mail:
laura_hansen@outlook.com

Jeanette

Er lårbensamputeret på højre ben i 2006 på grund af kræft i en muskel. Jeanette er uddannet og arbejder som familieterapeut, og hun er på arbejdsmarkedet på fuld tid. Før amputationen spillede Jeanette elitehåndbold, men nu finder hun motivation og begejstring til siddende volleyball sammen med andre benamputerede. Jeanette er desuden mor til en teenagedreng og er bosiddende i Slagelse.
 
Tlf.: 30290119
E-mail.: jeanettebargisen@gmail.com

Fyn

Gilbert

Femur amputeret Gilbert er meget aktiv med job og familie, ikke så meget sport. Og er generelt videnbegærlig. ​ Bor på Midtfyn, men kører gerne på hele Fyn og Syd/Sønderjylland. ​
 
Telefon: 23 24 77 27
E-mail: gilbert@roenhave.dk ​

Lisbeth

Er dobbelt underbensamputeret efter en togulykke i 1986. Lisbeth er omsorgsfuld og god til at lytte. Hun har 2 voksne døtre og et barnebarn. Lisbeth går til svømning, kajak og cykler på el-cykel og hun er frivillig i en genbrugsbutik og i en madspildsbutik. Bor i Tommerup, 17 km. nord for Odense.
 
Tlf.: 61695019
E-mail.: Lisbeth-mortensen@hotmail.com

Christian

Har fået amputeret højre underben efter en volleyballskade. Lægefejl resulterede i en amputation i juli 2016. Christian er god til at lytte og har en masse humor, samtidigt med at han er åben og fordomsfri. Christian er far til to børn. Han går til varmtvands-fysioterapi og almindelig fysioterapi. Bor i Odense.
 
Tlf.: 60691313
E-mail.: Chris_chap@live.dk

Majbrit

Født i 1973. Er venstreunderbensamputeret efter et voldsomt brud på anklen. Majbrit er god til at lytte og snakke med folk og er positiv. Majbrit er gift og har to børn. Hun er førtidspensionist, men meget aktiv, svømmer og cykler, har grønne fingre og læser også mange bøger. Bor i Vantinge, Midtfyn.
 
Tlf.: 26115246
E-mail.: majbrit-rasmussen@hotmail.com

Hanne

Har fået amputeret højre underben i 2002.​ Hanne er god til at lytte. Hun træner i fitnesscenter og ved hvor meget træning betyder for bevægeligheden og det fysiske velvære.​ Bor på Fyn Tlf.: 30130047
 
E-mail.: hannelillelund77@gmail.com

Jylland

Jeanette

Er lårbensamputeret på højre ben i 2006 på grund af kræft i en muskel. Jeanette er uddannet og arbejder som familieterapeut, og hun er på arbejdsmarkedet på fuld tid. Før amputationen spillede Jeanette elitehåndbold, men nu finder hun motivation og begejstring til siddende volleyball sammen med andre benamputerede. Jeanette er desuden mor til en teenagedreng og er bosiddende i Slagelse.
 
Tlf.: 30290119
E-mail.: jeanettebargisen@gmail.com

Raidar

Har fået amputeret venstre forfod og højre underben på grund af diabetes og infektion i knoglerne. Raidar træner, cykler og bruger tid på sin kolonihave. Raidar har to voksne børn og er besøgsven i ældresagen. Masser af humor, bor i Skarbæk, Sønderjylland, men er ofte på Sjælland.
 
Tlf.: 31270812 raidar@privat.dk

Henrik

Er venstre underbensamputeret på grund af en blodprop i 2018. Henrik er god til at lytte og vende det hele på hovedet. Henrik er gift og har en datter og to børnebørn samt en bonusdatter med fem børnebørn. Han går i fitnesscenter tre gange om ugen. Bor i Ringkøbing.
 
Tlf.: 29860990

Kirsten

Kirsten er medfødt amputeret, mangler venstre hånd og venstre underben. Hun taler gerne både med nyamputerede samt børn med medfødte fysiske handicaps og deres pårørende. Hun kender meget til at træne og styrke mig selv både fysisk og mentalt, ror kajak og rider dressur. Har du spørgsmål til job, sport, kærester eller alt det andet, der rører sig i ethvert menneskes liv, så spørg Kirsten.
 
Tlf: 20748255 Email: kirsten@amputationsforeningen.dk

Finn

Underbensamputeret. Finn er tømrer, og kravler trods amputation rundt på tage, op og ned af stiger for at passe sit arbejde. Inkarneret cykelentusiast og tager gerne på ferie alverdens “umulige” steder under mottoet, hvor der er en vilje, er der en vej. Den sjove, gode og spændende vej. Bor tæt på Århus.
 
Tlf.: 21224994 finnnyborg@hotmail.com

Krista

Underbensamputeret. Krista er god til at tale med alle og er gerne behjælpelig med kontakt til kommunen. Krista svømmer og dyrker smovey. Bor i Esbjerg.
 
Tlf.: 61761828 kristahansen54@gmail.com

Jytte

Er lårbensamputeret. Jytte har et godt og aktivt liv blandt andet som campist og hendes motto er “Der er altid noget, der kan være værre”. Jytte er altid klar til en telefonsnak og kører gerne på besøg i en radius af 50 km fra Struer.
 
Tlf.: 51182307 jyttebent@mail.dk

Jørgen

Er lårbensamputeret pga fejlbehandling hos læge og på sygehuset. Jørgen er meget aktiv med sport, svømning og romaskine. Jørgen er hjælpsom og nem at snakke med. Han er gift, har to børn og fire børnebørn. Bor i Ikast
 
Tlf.: 61264353 jbl@timeconsult.dk

Politisk udvalg

Udvalget blev oprettet foråret 2021 efter en erkendelse af at muligheden for fyldestgørende og retfærdig hjælp fra kommunerne bliver ringere og ringere. Behovet for at rette op på dette er stærkt. Udvalget arbejder på at få indflydelse på handicappolitik på mange niveauer.

 

Tovholder og kontaktperson:
Marianne Palm, marianne@amputationsforenigen.dk