Aktivitetsweekend

Egmont Højskolen 28.-30. april 2023

Velkommen til Egmont!
Du finder praktiske oplysninger sidst i programmet, hvor du også finder en beskrivelse af de enkelte aktiviteter.  

Nu skal vi igen på aktivitetsweeekend på Egmont Højskolen eller helt præcist på Hou Søsportscenter i Hou ved Odder i Jylland.

Vi har i de sidste mange år været afsted en eller flere gange, men da vi i år ikke har fået fondspenge, ved vi i skrivende stund ikke, om det er muligt med flere end dette arrangement, som har et tema “Fælles i vildmarken” Men bare rolig, vi skal bo i smukke røde træhuse, der er 100 % handicapvenlige, vi har et stort opvarmet telt med, men vi vil også bygge et stort vindbeskyttet lejrbål op. 
Vi laver alle mulige aktiviteter, der er masser af afslappende hygge og gode snakke, og der er festhumør og glade smil hele vejen igennem.

Fredag den 28. april 2023 

Kl. 15 –

Velkomst i Annekset og udlevering af nøgler

(når vi kan få dem fra rengøring senest kl.15) 

Kl. 15.00 – 18.00

Fælles i vildmarken 

Kom ned til vores telt, kom ned til bålet, som denne gang danner rammen om vores fællesskab. Kajak Kaj og Kompagni står parat med varm kaffe og te, der er sikkert en pølse eller to, og der er i hvert fald gjort klar til raftearbejde, når vi sammen laver læskærme mod en mulig kold vind fra havet, der ligger lige bag ved bålet. Et hav med super handicapvenlige bademuligheder for pingviner og andre modige væsner. Så husk badetøj!
På de store grønne arealer rundt om bål og telt vil der være masser af ”gammeldaws spil”,  grolf, stigegolf, vikingspil, kast med ringe.

Er du hverken til rafteopsætning eller til at spille, er jeg sikker på, vi kan finde en kartoffelskræller eller nogle bålmænd, der gerne vil have hjælp.
Med andre ord er programmet fredag eftermiddag hygge i varmt tøj, med mindre aprilsolen breder sig over vores skuldre. Eller en kold dukkert fra den handicapvenlige badebro!
Med andre ord: fri leg og plads til udfordringer. 

Kl. 18.30

Mad over bål og afhængig af vejret trækker vi ind i det opvarmede telt. 

Kl. 20 –

Cirka 21 Den obligatoriske generalforsamling – nærmere besked senere. Den skal vise os, at vi ikke er Alene i Vildmarken, men at vi alle er Fælles om at lade 2023 blive et festligt år trods trange økonomiske tider.
Kaffe, te og kage (hvis nogen bager! Skriv til os om du tager en kage med)

Kl. 21

Hyggeligt socialt samvær ved bålet

Baren er åben, også med alkoholfri drikke.
Musikken er i teltet.

Baren: Du er velkommen til at medbringe egne drikkevarer. Vi har købt vin, vand og spiritus, som vi sælger til næsten indkøbspriser. Vi har i år valgt lidt højere priser. Overskuddet går til arrangementer.

Kaffe-og tebrygning hjælper vi hinanden med i løbet af dagene. Det kan gøres over bål eller i tehuset. 

Mellemmåltider

Husk at medbringe vanddunk og en lille rygsæk med dine egne godter til mellemmåltider. Medbring hjemmefra, der er ikke indkøbsmuligheder på højskolen (men dog i køreafstand til byen)

Et kærligt puf til nye oplevelser

Husk, du bestemmer selv, hvor meget du har lyst til at deltage i de forskellige aktiviteter. Måske vi andre kommer og giver dig et kærligt puf, så du får udfordret dig selv i en disciplin, du aldrig ville tro mulig.

Hvert hus får sine opgaver

Når du ankommer til dit hus, vil du vide, hvilke opgaver dit hus skal varetage. Det kan være oprydning efter et måltid, det kan være at hjælpe med opvasken eller dække bord, og hjælpe med at skabe et festbord. Med andre ord – vi hjælpes ad og får hjælp fra pårørende/hjælpere, der også kommer.

Lørdag den 29. april 2023

Kl. 08.00 – 10.00

Morgenmad i teltet

Kl.10.00 – 18.00

Vi har delt dagen op i to moduler. Nærmere beskrivelse af de enkelte aktiviteter finder du bagerst i programmet. På hvert modul er der forskellige aktiviteter, du kan melde dig til. Alle kan udføres uanset amputationsniveau og med eller uden kørestol.

Første modul kl. 10.30-12.30

Her kan du vælge imellem:

  • ”Klatre Kajs specialiteter” med bjergklatring og skovgynge (hvis vi kan låne Multihallen) og kan vi låne Multihallen er der også budt op til siddende volley. 
  • ”Svøm eller slap af på egen hånd i Vandhalla”, billetten skal du selv købe.
  • ”Gammeldaws” spil ved bålet: stigespil, grolf, vikingespil, kast med ringe, og superkast med roer. 
  • ”TRX – træning og Kettlebells  og styrketræning – kan udføres af alle, siddende, liggende og stående
  • Siddende yoga, siddende smovey med Krista

Frokost og dejlig PAUSE med fælles tam-tam kl. 12.30 – 15.30

  • Vi spiser frokost og hygger os med et fælles arrangement ved bålet eller i teltet. Mere info senere.

Andet modul kl. 15.30-17.30

Fælles i vildmarken
Nu skal vi for alvor bevise, at vi trods manglende arme og ben har masser af energi og lyst til fællesskabet. Vi skal ikke konkurrere med hinanden, men hvert hold skal give sig selv point for bedst muligt samarbejde, hvor alle uanset muskelstyrke kommer over stok og sten med og uden kørestol.
Til dig, der gerne vil muskeludfordres – det bliver du!
Til dig, der gerne vil slippe for muskel udfordring – det kan du!

Det vil være en tur i vildmarken med opgaver undervejs, hvor du kan risikere at blive udsat for et godt grin, helt specielle overraskelser og måske nogle nye venner. 

Bestyrelsen sammensætter holdene, og skaber sammen med et bandagist firma rammen om en helt speciel oplevelse. 

Til vores festaften, hvor alle har klædt om i det pæneste skrud (men gerne varmt tøj om nødvendigt), kan alle hold få lov til at skryde om deres bedrifter undervejs. Det kan kun blive en munter fortælling ☺ 

Lørdag aften

Husk festtøjet!

Kl. 19.00

Velkomstdrink i teltet eller ved bålet (med eller uden alkohol)

Kl. 19.30 – ?

Festmiddag med underholdning, dans og bar. Indbygget musisk overraskelse fra vores medbragte musik. 

Søndag den 30. april 2023

Kl. 08.00 – 10.00

Morgenmad/brunch i teltet.

Vi spiser rester, og vi hjælper hinanden med at få ryddet op. 

Vi er klar til at forlade vores egne huse kl. 10 mens vi har tid til at pakke telt og tehus ned indtil kl. 13. 


Beskrivelse af de enkelte aktiviteter

Siddende volley

Vi er parate i Multihallen, hvor vi sætter net op. Vi skal være min. tre på hvert hold og gerne en tobenet, der gider at hente bolde til os, når de ikke lige bliver på banen. Sjovt er det, og en rigtig god sport for hele kroppen.

Bliv smidig (og slank) med Smovey

Krista Hansen står parat til at træne Smovey! De to ringe er udviklet af en sportsudøver, der fik parkinson, og ved at kombinere østens visdom om akupressur med træning, fik han skabt to ringe med kugler i, som øger forbrændingen med 30% mens du træner med dem. Kan bruges som fitnessøvelser, og det er netop, hvad Krista vil vise os.

Ringene indeholder 4 kugler, som ved svingbevægelser frembringer vibrationerne, der kan mærkes i ryg, skulder, arme og nakke. Vibrationerne løsner spændinger og myoser og giver samtidig styrke i muskler og led. Kan også bruges af kørestolsbrugere, og du får masser af øvelser!

Svøm, tag en rutsjetur eller slap af i Vandhalla

Det super flotte Vandhalla står parat til dig frem til dig. Det vrimler med udstyr, så du let kan komme i vandet og har du nogensinde kørt op med en elevator til en meget nedadløbende vandrutsjebane?

Det er en oplevelse af de helt særlige. Vi er sikkert en flok, der vil derop om lørdagen. Du skal selv betale for indgangen og de lukker kl. 15. 

Klatre Kaj i fri luft eller i multihallen

Klatre Kaj hedder egentlig Kajak Kaj, men vi har jaget ham op i træerne, hvor han kan få selv den mest etbenede op i trækronerne og ind på klatrevæggen. Bandagister står parat til at montere et smart lille ben, så du let kan klatre. Og du er i helt sikre hænder, selvom jorden forsvinder under dig. Trækronerne er loftet af multihallen, og klatreturen er enten ude i vildmarken eller i rolige omgivelser i multihallen. 

TRX

– remmene er opfundet af amerikanske soldater, de kan anvendes fra en ribbe, en dørkarm, hænges i et træ. Og det er din egen vægt og vinklen på din krop, der skaber denne fantastiske træningsform. Fantastisk fordi du kan bruge den overalt, og fantastisk fordi der ingen grænser er for, hvad du kan træne. Tjek ”TRX” ud på fx youtube.

Kettlebells

– er til gengæld gammelt jern fra østeuropæiske fabrikker, store kugler med forskellig vægt, som er herlige at træne med. Det er for alle aldre og typer af muskelfibre, blot man vælger den rette, som er alt fra 3 kg til 28 kg.  

Praktiske oplysninger

Adresse

Egmont Højskolen, Villavej 47, Hou, 8300 Odder.

Vi skal bo i de røde huse på Hou søsportscenter, som ligger ned til vandet. Du finder fine beskrivelser af husene og kørselsvejledning m.m. her: http://www.hou-seasport.dk

Husk at medbringe eget sengelinned og håndklæder! Samt badetøj, varmt tøj, båltøj, festtøj og sportstøj. 

Tag også din kørestol med, vi kan altid arrangere et lille race mellem husene.

Tag også din cykel med, der er sikkert andre, der også gerne vil cykle, fx fredag eller lørdag formiddag. Bestyrelsen har en ladcykel med, du kan prøve, hvis du ikke har cyklet før (den bliver dog også brugt til transport mellem Tehus, telt og bålplads, så den er kun til låns på aftalte tidspunkter)

Måltiderne

Vi sørger for mad,  men har du særlige behov, så tag gerne mad med hjemmefra eller fortæl os om dine behov, så kigger vi på det. Der er køkken i hvert hus.

Mellemmåltider skal du selv sørge for. Køb nødder, frugt, groft brød, gulerødder, som du let kan have med dig rundt i en lille rygsæk. Husk også vanddunk, du kan komme til at svede…

Husene og parkering

Vi fordeler jer i husene, har du særlige ønsker om bofællesskab, så sig til.

Udlevering af nøgler – måske får vi først husene i løbet af fredag eftermiddag, det ved vi ikke i skrivende stund. Men vi mødes i Tehuset, som ligger nede blandt de røde huse, og er lette at finde, skilte viser vej.

Du kan parkere foran husene, når de bliver udleveret typisk kl. 15 fredag.
Hele området er særdeles handicapvenligt.

Medbring din kørestol, du kan godt blive træt undervejs.

Samkørsel

Vi har oprettet en ”Begivenhed” under facebook gruppen ”Aktive Amputerede i Danmark” Her kan du aftale samkørsel, så I kan deles om benzin, bropenge m.m.

Forsikringer

Vi har skaffet dygtige instruktører, men du deltager i aktiviteterne på eget ansvar.

Tøj

Tag praktisk tøj med til aktiviteterne og husk regntøj og varmt tøj, for en del af aktiviteterne kan komme til at foregå udendørs.

Gode kondisko og hvad du ellers går godt i. Festtøj til lørdag aften.

Vi glæder os til at se jer alle!

Krista og Peder Hansen, Christian Bargisen, Lotte Sørensen og Marianne Palm
Bestyrelsen

TILMELDING

Tilmelding og betaling  via et link, det er meget nemt! Det er også her du betaler. 

TILMELD DIG HER

Arrangementet koster kr. 800,- pr. person, hvilket inkluderer alle trænere, huse, mad (lækker mad!), dog skal du selv betale for drikkevarer.

Din tilmelding er bindende og beløbet skal være os i hænde inden d. 3. april 2023.

Kontakt:

Marianne Palm marianne@amputationsforeningen.dk (helst kontakt pr.mail eller på facebook)

 mobil ved akut behov for at høre en stemme. 50937040

OBS! Meddelelse fra 16/1-2023

Kære alle amputter.

Vi har fået en donation på 10 billetter til amputerede, der af økonomiske årsager ikke kan komme med til Egmont. Kriteriet er, at du er amputeret, og at du sender en mail til mig med din begrundelse. Pyt med stavefejl eller hvis du er ordblind, vi skal nok finde rundt i det. Vi kigger på alle ansøgninger og er der mange sammenlignelige begrundelser, vil jeg på demokratisk vis sørge for en tilfældig lodtrækning blandt de indsendte. De bliver selvfølgelig behandlet i fortrolighed.

Tusind tak til de glade givere, det er vi meget taknemmelige for.

Send en mail til bargisen@amputationsforeningen.dk inden d. 1. februar 2023.

På vegne af bestyrelsen

Christian

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *