Cykler i Paris

Athlete with disabilities or amputee training in cycling in sunny summer's day. Professional male sportsman with leg prosthesis practicing outdoors. Disabled sport and healthy lifestyle concept.
Cykler til Paris med benprotese – Der er kun én vej, og det er fremad

3. juli 2015 vil Daniel Kulonka som den eneste benamputerede blandt 1449 andre cykelryttere fra hele norden indlede kampen mod børnekræft, når Team Rynkebys velgørenhedsprojekt løber af stablen. De vil cykle godt 12.000 km til Paris til fordel for Børnecancerfonden.

 

Tidligere kræftramt Daniel Kulonka på 29 år cykler til Paris som en del af Team Rynkeby for andet år i træk med benprotese. Selv om turen sidste år var hård, ser han frem til endnu engang at kravle op ad de stejleste bakker og træde knap 1200 km for de kræftramte børn.

– Jeg vil igen i år gøre alt, hvad der står i min magt, for at komme hele vejen til Paris. Selv ved turens hårdeste dage vil jeg tænke på de kræftramte børn og træde ekstra til, siger Daniel Kulonka.

 

Han husker tydeligt dengang, han som 6-årig blev ramt af kræft i sit højre skinneben, hvorefter han fik amputeret sit højre ben fra lige over knæet. Han ved derfor om nogen, hvad det vil sige, når engagerede mennesker har lyst til at gøre en forskel for én, når man er syg.

 

– Gennem mit sygdomsforløb har der været utallige mennesker, der har været villige til at gøre en forskel for mig, som har været med til at gøre de sorteste dage lidt lysere, siger Daniel Kulonka og fortsætter:

 

– Jeg har været i samme situation som mange af børnene fra de forskellige kræftafdelinger. Jeg føler derfor, at jeg gerne vil give noget tilbage og være med til at gøre en forskel.

 

Fysisk og psykisk hårdt

Sidste år var Daniel Kulonkas største forhindring den legendariske stigning Mur de Huy i Belgien med en stigning på 26 procent, som kan tage vejret fra de fleste. Med hjælp fra to holdkammerater lykkedes det ham at komme hele vejen til tops, uden at han måtte stå af cyklen og trække, som mange andre på holdet ellers ofte er nødt til.

 

– Det var ubeskriveligt hårdt. Jeg var helt syret til i benet og fuldstændig udkørt. Det var i det hele taget en hård tur. Det regnede i fire dage, blæste og var rigtig koldt. Derudover var det også følelsesmæssigt hårdt, fordi jeg skulle tænke hele mit sygdomsforløb igennem igen.

 

 
Vi samler penge ind til Børnecancerfonden

 

Jeg kan stadig få en klump i halsen over at tænke på de ting, som er sket, siger Daniel Kulonka.

 

Men selv om det var en hård tur både fysisk og psykisk, tøver han ikke med at sætte sig i sadlen igen for de kræftramte børn.

 

– Der et afsindigt godt samarbejde på holdet, og man får et helt specielt bånd, som er ubeskriveligt. Det er ret fascinerende og helt klart derfor jeg gerne vil køre igen og forhåbentlig være med til at samle endnu flere penge ind til Børnecancerfonden end sidste år, siger Daniel Kulonka.

 

 
Arbejder for amputerede

Han arbejder til dagligt som ortopædist hos Sahva og har derfor har haft de samme udfordringer inde på livet, som mange af Sahvas kunder har. Derfor støtter Sahva da også op om projektet.

– Vi har en protesebruger ansat, der selv har været ramt af kræft som barn, ligesom mange af vores kunder er blevet benamputeret pga. en kræftsygdom. Derfor er det helt naturligt for os at støtte op omkring Team Rynkebys velgørenhedsprojekt, siger Sahvas direktør, René Engskov.

 

Det har gjort en stor forskel for Daniel Kulonka, at Sahva kan se en god idé i at hjælpe og støtte op om projektet. Ligesom flere bandagister fra Sahva har vejledt ham omkring, hvad der vil være det helt optimale for ham at cykle med.

 

– Ét er, hvad jeg kan føle og mærke på min krop i forhold til, om benprotese sidder, som den skal. En anden ting er, hvad der er muligt at gøre ved den ned til mindste detalje, så den også fungerer helt optimalt, når jeg sidder i sadlen på vej mod Paris, siger Daniel Kulonka.

 

Han har de seneste mange måneder trænet ude på de danske landeveje i blæst og regn og føler sig efterhånden klar til at bestige selv de værste stigninger i alt slags vejr.

Der er kun én vej. Og det er fremad!

 

TEAM RYNKEBY

Team Rynkeby er et nordisk velgørenhedscykelhold, der hver sommer cykler til Paris for at samle penge ind til børn med kræft. I år består Team Rynkeby af 1.450 motionscykelryttere og 350 hjælpere fordelt på 32 lokale hold fra henholdsvis Danmark, Sverige, Finland, Norge og Færøerne. Alene i 2014 kunne cykelholdet donere hele 32 mio. til kampen mod børnekræft.

 

SAHVA
Sahva har mere end 140 års erfaring og er Danmarks førende virksomhed inden for udvikling, design og produktion af ortopædiske hjælpemidler til mennesker med individuelle udfordringer, som understøtter hele kroppens bevægelighed. Læs mere på sahva.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *