Kosmeser

Proteser med plads til leg og personlighed

Som benprotesebruger fylder protesen ofte en stor del af hverdagen. Derfor er det vigtigt, at de får en benprotese, de er glade for og også gerne stolte af.

Tina Elisabeth Houmøller på 30 år er født uden det nederste af højre ben og har lige fået en ny protese, som hun selv har været med til at designe. Protesen er blevet udstyret med et kosmetisk 3D print. For som hun udtaler:

– Uanset hvad, så kan man se, at det er en protese og ikke et rigtigt ben, så hellere gå hele vejen end at forsøge at få det til at ligne.”

Tinas benprotese er udstyret med et mekanisk knæled. Ledet buler ud på bagsiden af benet under knæet og generede hende før, rent æstetisk. Det er nu meget bedre integreret i hendes nye protese.

Søger viden online

Tina er medlem af en Facebook-gruppe, der hedder ’Aktive Amputerede i Danmark’, og det var i denne gruppe, at hun første gang læste om muligheden for 3D print til proteser.

Mads Miltersen fra Mads Miltersen Design havde lagt et link i gruppen, der henviste til en amerikansk side. Tina blev nysgerrig og undersøgte mulighederne. I samarbejde med hendes bandagist fra Sahva og Mads Miltersen Design har Tina fået en benprotese helt efter sit eget hoved.

Hun er meget glad for resultatet, specielt da den fylder buksebenet naturligt ud, så man ikke kan se forskel på hendes ben, når hun har bukser på. Derudover er den udstyret med en sort selvsiddende strømpe, som hun kan skifte ud. Hun skifter mellem sort og hvid og er meget glad for selv at kunne variere udtrykket.

 

3D print og ny teknologi

Kosmetikken er lavet ud fra 3D print og er oprindelig udviklet i USA. Protesebrugerens andet ben bliver scannet og spejlvendt. Derved opnår man samme form.

 

Mulighederne for forskellige farver og mønstre er uendelige. I Tinas tilfælde har Mads Miltersen Design også scannet proteseknæleddet og lavet en kosmetik, der kan arbejde sammen med det aktuelle knæled, som Sahva har sat i protesen.

 

Det giver protesebrugerne mulighed for at få et anderledes design, men som stadig giver fylde under tøjet.

 

Er du interesseret i sådan en løsning, skal du tale med din bandagist om mulighederne. Denne form for kosmetik er den første af sin slags i Danmark, skabt af en dansker.

 

FAKTA


Benprotesebrugere har en unik mulighed for at få en specialdesignet kosmese hos Sahva. Målet er, at gøre benprotesen til noget flot, som man gerne vil vise frem, og som kan vække beundring hos andre.

 

Kosmeserne designes ud fra et 3D print. Overflademønster, dekoration og farve kan i stor udstrækning specialdesignes, så den udtrykker brugerens personlighed på samme måde som for eksempel tøj, briller, tasker og ure gør. Kosmeserne er derfor helt unikke. Der er ikke to, der er ens. De kan desuden nemt af- og påmonteres den eksisterende protese.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *