Løbesål

Nike og Össur samarbejder om et gennembrud inden for løbesål til verdensrekordholderen

 

Sarah Reinertsen

 

Pressemeddelelse Össur News
2. februar 2012

 

Den NYE Össur Flex-Run med Nike-sål

Nike introducerer en ny sål, der benytter den seneste udvikling inden for designmetoder og -teknologier for at skabe en slidstærk letvægts-kompositsål, der er nem at anvende sammen med Össur’s Flex-Run protesefod til amputerede idrætsfolk.

 

Ikke alle konkurrencesportsfolk har det privilegium at kunne konkurrere uden forhindringer, så Nike har udviklet den nye Nike-sål i samarbejde med den amputerede triatlet og verdensrekordindehaver Sarah Reinertsen og Össur, som er førende inden for ortopædi-industrien og er kendte for deres avancerede proteseinnovationer.

“Projektet er noget helt særligt for Nike,” udtalte Tobie Hatfield, direktør for Nike Innovation. “Nike-sålen er et strålende eksempel på, at vi virkelig brænder for at hjælpe sportsfolk og give dem de løsninger, de behøver for at nå deres mål – vi lytter altid til den enkelte sportsudøver.”

 

Nike-sålen har en flerlagskonstruktion med en ydersål, en mellemsål og inderst termisk plastisk urethan kaldet Aeroply fremstillet af genvundne Nike Air Bag-enheder, der fungerer som moderator mellem Nike-sålen og Össur Flex-Run’s kulfiberblad.

 

Ni plastiske nylonklemmer fungerer som fingre, der lægger sig tæt omkring Flex-Runs kulfiberblad for sikker fastlåsning og let aftagning og påsætning. En strop af stretch-gummi med god gribefasthed, som letter placeringen over fastgørelseskrogen, giver ekstra sikkerhed.

 

“Össur Flex-Run gør det muligt for amputerede af alle grader at nå deres sportslige mål,” udtalte Jon Sigurdsson, Össurs koncernchef og administrerende direktør.

 

“Dette spændende samarbejde har givet Össurs enestående forskning og udvikling inden for løbeproteser et løft takket være Nikes førsteklasses teknologier, og det har resulteret i et helt unikt produkt.”

 

Den første prototype af Nike-sålen, der blev brugt af Reinertsen, var lavet af en Nike Free 5.0 Trail-ydersål, der blev klæbet fast til et plastbaseret hylster, der kunne skydes på bladet. Nikes Innovationsdirektør, Tobie Hatfield, arbejdede tæt sammen med Reinertsen for at skabe den næste omgang prototyper baseret på hendes feedback fra slidtestning af sålenheden.

 

Reinertsen, som altid har kæmpet med en konstant udfordring i form af ustabile og uforudsigelige fodtøjsløsninger, er født med PFFD – proksimal femoral fokal defekt.

 

Denne knoglevækstfejl kom til at betyde, at hun blev amputeret over knæet allerede som syv-årig. Efter amputationen begynde hun at løbe på baner og slog verdensrekorden i 100 m-løb for kvinder med amputation over knæet allerede som 13-årig.

 

Som de fleste amputerede konkurrencesportsfolk deltager Reinertsen i dag i maraton- og triatlonkonkurrencer med Össur Flex-Run protesefod af kulfiber samt en Nike-sål.

 

I 2006 begyndte hun at arbejde sammen med Hatfield og Nikes udviklingsafdeling på en løsning på hendes behov for en ydersål til protesen.

 

Tidligere brugte Reinertsen ydersålen på en traditionel løbesko som protese-”sko”. Med de begrænsede nyskabelser inden for protesesåler var sammenflikkede løsninger baseret på almindeligt løbefodtøj blevet til normen.

 

Den nye Flex-run med Nike-sål udgør en pålidelig fordel og er nu tilgængelig hos bandagister verden over.

 

Reinertsens karriere omfatter succeser som syv marathonløb (NYC 1997, 1998; LA 1998, 1999; Millennium New Zealand 2000; London 2002 og Boston 2004), og hun var den første kvinde med amputation over knæet, der gennemførte Ironman® World Championship på Hawaii i 2005.

 

Og hendes succesrække er ikke slut endu.

 

Om Nike

NIKE, Inc. har hovedkontor i Beaverton, Oregon og er verdens førende, når det handler om at designe, markedsføre og distribuera autentiske sko, beklædning, udstyr og tilbehør til en lang række forskellige sportsgrene og træningsaktiviteter. Blandt de 100 % Nike-ejede datterselskaber findes Cole Haan, som designer, markedsfører og distribuerer sko, håndtasker, tilbehør og overtøj i luksusklassen, Converse Inc., som designer, markedsfører og distribuerer sportsfodtøj, -beklædning og tilbehørs, Hurley International LLC, som designer, markedsfører og distribuerer fodtøj til ekstremsporter og fodtøj, beklædning og tilbehør, der signalerer ung livsstil, samt Umbro Ltd., et førende mærke inden for fodboldtilbehør, baseret i Storbritannien. For yderligere information, se www.nikeinc.com.

 

Om Össur

Össur (NASDAQ OMX: OSSR) er en af verdens førende inden for non-invasiv ortopædi, som hjælper mennesker til at leve et liv uden begrænsninger. Virksomheden er fokuseret på at forbedre menneskers mobilitet ved at levere innovativ teknologi på områderne ortoser, skinner, protetiske lemmer og kompressionsbehandling, herunder Flex-Foot Cheetah fiberproteser til løb, der anvendes af ”The Blade Rummer”, den velkendte dobbelt-amputerede sprinter Oscar Pistorius. Som anerkendt ”Technology Pioneer” investerer Össur betydeligt i forskning og produktudvikling; virksomhedens prisvindende design sikrer en vedvarende stærk position på markedet. Vellykkede kliniske resultater for patienter støttes yderligere af Össurs uddannelsesprogrammer og professionelle løsninger. Össur har sit hovedsæde i Island og har store afdelinger i Nord-, Syd og Mellemamerika samt Europa og Asien med flere distributører verden over.

https://www.ossur.se/Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *